Ingredienser:
1 pakke Digestive eller annen søt havrekjeks.
70 g smør
1 pk. gele (f.eks sitrongele men smak er helt valgfritt)
1 boks kremfløte
1 pk. Philladelfiaost
1 pk rømme
50 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 pk. gele til lokk
1 pakke Digestive eller annen søt havrekjeks.
70 g smør
1 pk. gele (f.eks sitrongele men smak er helt valgfritt)
1 boks kremfløte
1 pk. Philladelfiaost
1 pk rømme
50 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 pk. gele til lokk
Fremgangsmåte:
Knus kjeks i en kjøkkenmaskin smeltet smør.
Trykk kjeksmassen jevnt utover en rund form og sett i kjøleskapet.
Lag en pk. gele med halvparten av vannmengde og la bli lunkent/kjølig, men pass på, det blir fort stivt.
Et smart tips er å sette kjelen i vasket med litt kaldt vann. Husk å rør hele tiden, det blir fort kaldt.
Rør rømme og ost godt sammen og tilsett den kalde geleen.
Pisk så krem av fløte, sukker og vaniljesukker, og bland forsiktig inn i ost og rømmen.
Så heller du dette over kjeksen og banker formen litt i bordet så det blir flatt og setter i kjøleskapet.
Når den har stivnet litt en times tid kan du lage gele på samme måte med den siste pakken. Avkjøl godt og hell forsiktig over kaken.
La den stivne i kjøleskap.
Lykke til :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar