2. aug. 2011

MFF (marsmellowsfondant)


Marshmallowfondant, ofte forkortet til MMF, er en masse som ligner marsipan i konsitens. Den er fin å bruke som erstatning istedenfor marsipan. Den passer veldig bra til å trekke kaker med. I tillegg kan man bruker MMF til å lage kakepynt, slik som blomster og figurer. Den er god på smak og blir helt hvit.
Ingredienser:
200g marsmellows
2ss vann
2ss matfett
ca.5dl melis

Fremgangsmåte:
Ha marshmallowsen i en bolle som du kan ha i mikroen.
Hell over vannet og sett det på full styrke i mikroen i ca 1 - 1 1/2 min.
Ha i matfettet. Rør godt i marshmallowsen på en bakeunderlag og bland inn melis til ønska konsistens, litt om gangen.

MFF kan brukes på samme måte som marsipan, og er en god erstatning for allergikere. MMF smaker søtt, og passer som både kaketrekk for hvit dame, sjokoladekake og andre kaker. Massen er god å jobbe med, og passer flott til å modellere med.
Lykke til :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar