2. aug. 2011

Hjemmelaget havrekjeks

Hjemmelaget havrekjeks er godt! Her er oppskrift til en porsjon gode havrekjeks :)

Ingredienser:
6dl små havregryn
2dl lettmelk
2dl fin sammalt hvete
50g smeltet margarin
1/2ts salt
1ss sukker
2ts bakepulver






































Fremgangsmåte:



Slå melken over havregrynene og la dem trekke i minst 15 min. Smelt margarinen og bland alt til en deig. Sett stekeovnen på 200 grader. Legg bakepapir på to stekebrett. Del deigen i to, og kjevle den til den er ca 1/4 cm tykk. Stikk ut runde kjeks med et glass.
Dypp glasset i hvetemel, slik at deigen slipper glasset. Prikk kjeksene med en gaffel go stek kjeksene til de er gyllenbrune (ca 15 min).

Smaker godt med ost, syltetøy og en varm kopp te.

Pass på at kjeksene er skikkelig avkjølt før de legges i tett boks.


Oppskrift hentet fra: http://www.greteroede.no/oppskrifter/kakerogbakst/bakst/1343849.o2.htm

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar